Няколкостотин души се събраха с децата си и се забавляваха 

...
Няколкостотин души се събраха с децата си и се забавляваха 
Коментари Харесай

Полски извор превърна в традиция Фестивала на семейството

Няколкостотин души се събраха с децата си и се забавляваха 

Каменското село Полски извор събра няколкостотин приятели за трансформиралия се в традиция Фестивал на фамилията. Дворът на локалното читалище бе видоизменен в пъстро фестивално пространство, в което имаше място за всеки - игри за дребните, хубава музика и кулинарни изкушения за възрастните.

 Атрактивните кулинари от съдружие „ Каменски обичаи “ приготвяха пред присъстващите на сач върху жив огън вкусни палачинки и два пъти точени мекици със сирене по остарели обичайни предписания. 

Популярният майстор готвач Махмуд ал Байруми - участник от кулинарното предаване „ Мастършеф “, пък обръщаше на скарата шайби от паламуд. Деликатесната риба от няколко дни цялостни мрежите на риболовците по Южното Черноморие и в този момент празнуващите в Полски извор имаха шанс да я опитат напълно прясна. 

И като на всеки празник, и тук не мина без песни и танци, изпълнени от децата и младежите на Фолклорен клуб „ Полски извоор “. За положителното въодушевление спомогна и извънредно топлото за октомври слънчево време във фестивалния ден.

И тази година фестивалът бе с идея, като се събираха средства за животоспасяваща интервенция на дребния Божидар от Бургас.

Гости на събитието бяха политици от друг набор. Сред тях бе и кандидат-кметът Жельо Вардунски, чийто екип в общинската администрация постави основите на този празник. Вардунски означи, че появяването му е неполитическа, а чисто човешка.
 Екипът на ГЕРБ в Камено на фестивала
Сред гостите бяха бургаските депутати Жечо Станков, Галя Желязкова и Андрей Рунчев, зам.-председателят на Комисията за финансов контрол Диана Йорданова, някогашният шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас Милен Димитров и други.

" В Полски извор живеят будни и инициативни хора. Селото се развива доста добре. След пандемията се вижда огромен интерес на парцели от по- младежи, поради това се надявам този празник да се трансформира в традиция. Фолклорният отбор е доста добър и събира десетки деца ”, сподели Жельо Вардунски.

Вижте повече от страстта на фестивала в нашето видео:


 Популярният майстор готвач Махмуд ал Байруми беше приготвил страховит деликатес  Атрактивните кулинари от съдружие „ Каменски обичаи “ приготвяха пред присъстващите на сач върху жив огън вкусни палачинки и два пъти точени мекици със сирене по остарели обичайни рецепти  Депутатите Андрей Рунчев и Жечо Станков
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР